Jakuzi Montajı - Jakuzi Center

jakuzi montajı, jakuzi kurulumu, jakuzi, çift kişilik jakuzi, jakuzi montajını nasıl yaparım, jakuzi kurulumu, akrilik jakuzi

Hayallerinizi süsleyen jakuzinizi aldıktan sonra montaj aşamasında birçok işlem gerekecektir. Bu sebeple de jakuzi montajı alanında uzman olan bir usta ile çalışmanız gerekir. 

Jakuzi Yerinin Belirlenmesi

Jakuzi montajı ilk aşaması jakuzinin yerinin belirlenmesidir. Bu aşamanın jakuzi alınmadan önce yapılması da mümkündür hatta önerilir. Bu sayede banyonuz için en uygun olan jakuziyi seçebilirsiniz. 

Bu aşamada ustaların jakuzi için gerekli olan suyun nereden alınacağı ya da dolapların nereye konumlandırılacağı gibi tespitleri yapması gerekir. Bu sayede jakuzinin montajı aşamasında herhangi bir sorun ile karşılaşılmamış olur.

 

Altyapı Hizmetlerinin Hazırlanması

Jakuzi montajı gerçekleşmeden önce jakuzi için altyapının hazırlanması gerekir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken noktaların başında montajı yapılacak olan jakuzinin ölçüleri gelmektedir. Ayrıca jakuzinin özelliklerine bağlı olarak duyulan altyapı gereksinimlerinin de jakuziye uygun bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Altyapının hazırlanmasında ki en önemli noktayı oluşturan musluk ve su giderlerinin hazırlanmasında küvetin boyunun ve küvetin en alt kısmında bulunan bataryanın yerden yükseklikleri önem kazanıyor. Banyo tipi jakuzilerde bu yükseklikler genellikle 50 ile 60 cm arasında değişiklik göstermektedir. Bu sebeple su giderlerinin en fazla 30 cm yükseklikte olması gerekir.

 

Suyun Gelişi Dengeli ve Güvenli Olmalıdır

Jakuzi montajı temellerinden birisi de su basıncı olmaktadır. Jakuzilerin su basıncı oluşturan ürünler olduğu düşünüldüğünde tesisattan kullanılacak suyun basıncı da ortaya çıkar.

Jakuzi kurulumu yapılacak alanın konumu çok önemli olmaktadır. Örneğin yüksek katlar su basıncı açısından dezavantajlı olmaktadır. Diğer bir yandan suyun basıncının yüksek olması da jakuzi kullanımı açısından sorun oluşturmaktadır. Bu sebeple de su basıncının ayarlanması gerekir. Bunu için en uygun yöntem ise su basıncı düzenleyicilerdir. 

 

Elektrik Devreleri

Jakuzi kurulumu için önemli olan noktalardan birisi de elektrik tesisatıdır. Çünkü jakuziler su ve elektriğin buluştuğu alanlardır. Bu sebeple de elektrik aksamlarının güvenli bir şekilde bağlanması sayesinde hayati riskler oluşmaz. Olası elektrik kaçaklarının önlenmesi için de jakuziye giden elektrik hattının topraklanması gerekir. 

Etiketler: jakuzi montajı, jakuzi kurulumu, jakuzi, çift kişilik jakuzi, jakuzi montajını nasıl yaparım, jakuzi kurulumu, akrilik jakuzi
Temmuz 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR